Raia auriculara la pisici

ciclu raie auriculara

In cazul in care tocmai ai adoptat o pisicuta de pe strada sau dintr-o crescatorie de pisici si observi ca nu isi gaseste linistea in casa pentru ca se scarpina permanent in zona capului, nu te impacienta, ci vino la medicul veterinar din cabinetul veterinar care va reda bucuria timpului petrecut cu mica pisicuta. Scarpinatul permanent poate produce leziuni evidente in zona capului, infectii suprapuse sau chiar hematoame auriculare.

Medicul veterinar va confirma daca este vorba de otita parazitara, o afectiune des intalnita la pisicutele din strada, produsa de un parazit care “sapa” in conductul auditiv extern, producand inflamatii, mancarimi, durere si secretii abundente la acest nivel. Numele parazitului este Otodectes cynotis iar numele popular al afectiunii este Raia auriculara.

Tratamentul aplicat acasa , de catre proprietar nu va da rezultatele asteptate in timp scurt, din contra, va permite dezvoltarea parazitului, extinderea si persistenta semnelor neplacute pentru pisicuta.

Instituirea de urgenta a tratamentului prin toaletarea urechii, aplicarea de substante protectoare ale conductului auditiv,  substante antiparazitare ce vor distruge inamicul din urechea pisicii va da rezultate in scurt timp doar daca procedurile sunt realizate in cabinetul veterinar de catre medicul veterinar care stie cum sa abordeze atat mica pisicuta cat si “uraciosul musafir”.

Pentru a avea pisici sanatoase si jucause, nu neglija semnele pe care le manifesta si cere o consultatie la cabinetul veterinar.raie auriculara pisi