10 reguli de baza pentru protejarea animalelor in perioadele geroase

dog in snowcat in snow

1. Asigura cazarea animalului intr-un spatiu cu temperatura pozitiva si bine ermetizat termic. Pentru cainii tinuti in curte asigura o cusca izolata termic si cu asternut moale si uscat.

2. Supravegheaza prezenta animalelor in apropierea sistemelor de incalzire care pot cauza accidente gen arsuri, electrocutari sau intoxicatii cu monoxid de carbon.

3.In zilele insorite de iarna, scoate animalul afara pentru exercitiu fizic dar nu il  lasa nesupravgheat deoarece stationarea in ger poate produce degeraturi ale extremitatilor- labute si urechi

4. Protejeaza animalul de companie cu hainute vatuite care sa asigure confortul termic in exterior si protectia pielii la substantele folosite in zonele urbane pentru curatarea drumurilor publice.

5.Asigura hrana de buna calitate patrupedului si apa la temperatura camerei.

6. Pentru protectia pielii, ofera-i suplimente bogate in Omega 3, Vitamina E si Zn. Asigura curatare frecventa a labutelor si zonelor cu par lung dupa fiecare plimbare. Asigura mentinerea imunitatii.  Intreaba medicul veterinar despre suplimentele necesare in perioadele geroase.

7.Animalele cunoscute cu boli cronice precum diabetul, afectiunile cardiace, afectiuni hormonale sau renale vor avea un timp mult mai scurt de plimbare in perioadele cu temperaturi negative.

8.Protejeaza-l de conditiile de stress care pot aparea in perioadele friguroase: zgomote puternice, curenti de aer, temperatura prea ridicata in camerele de la bloc.

9. Asigura umiditatea aerului in camerele supraincalzite prin montarea unui umidificator.

10.Prezinta de urgenta animalutul la cabinetul veterinar daca apar degeraturi, lipsa poftei de mancare, probleme ale ochilor sau hipotermie.